mj mediation

3 belangrijke zaken om rekening mee te houden bij een scheiding

Geplaatst op

Scheiden is een moeilijke periode maar meestal is het idee wel dat beide partijen hier vervolgens beter uit zullen komen. Als het niet langer werkt samen, dan moeten jullie het maar ieder voor zich proberen. Aangezien een scheiding voor de meeste mensen een moeilijke en emotioneel zware periode is, kan het helpen om een overzicht te hebben van zaken waar je rekening mee moet houden. Gewoon even op papier, want waarschijnlijk kun je maar moeilijk je hoofd erbij houden. Om ervoor te zorgen dat de scheiding soepel verloopt, hebben we daarom een korte checklist voor je opgesteld. Deze kun je raadplegen tijdens de gesprekken en bij het doornemen van de contracten en scheidingspapieren.

1: regel de alimentatie

Als je gaat scheiden en je hebt kinderen, dan wordt het verwacht dat, mits dit natuurlijk mogelijk is, beide partners een financiële bijdrage leveren aan de kosten voor het kind. Deze kosten omvatten geld voor kleding, voeding, onderdak, studie en alle andere zaken waarbij er geld opzij gezet moet worden voor je kind. De mate van alimentatie wordt meestal in samenspraak afgestemd. Mocht je partner naderhand toch moeilijk doen over het betalen van kinderalimentatie, dan kun je kinderalimentatie innen.

2: neem een scheidingsadvocaat in de hand

Wil je er zeker van zijn dat je geen juridisch onrecht wordt aangedaan? Dan kun je voor de zekerheid een echtscheidingsadvocaat inschakelen. Deze kan ervoor zorgen dat de stukken en de scheidingspapieren allemaal kloppen en dat er een zo eerlijk mogelijke verdeling van de financiën en de verplichtingen komt.

3: schakel een mediator in

Misschien is het inschakelen van een echtscheidingsadvocaat een stapje te ver en wil je graag eerst proberen om het samen goed op te lossen. In dat geval kan het helpen om een mediator in te schakelen die je kan helpen met de communicatie wanneer je huwelijk niet meer gaat werken maar je nog wel op goede voet bent met je partner.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden