mj mediation

3 dingen die je moet weten over een scheiding

Geplaatst op

Wanneer een huwelijk eindigt, worden echtgenoten en hun kinderen vaak geconfronteerd met stressvolle gebeurtenissen: nieuwe woonsituaties, co-ouderschap en beslissingen over eigendom of geld. De emoties die door deze veranderingen worden veroorzaakt, kunnen het voor erg genoten moeilijk maken om het juridische proces van een echtscheiding te begrijpen. In deze blog vertellen we een aantal tips om je door deze moeilijke tijd te helpen. 

Probeer niet te ‘winnen’

Wanneer mensen scheiden, hopen ze hun echtgenoot te verslaan voor de rechtbank. In feite is er zelden een echte winnaar in een scheiding. Een echtscheiding omvat vaak verschillende kwesties, zoals voogdij over het kind in het verdelen van spullen. Scheidende echtgenoten krijgen zelden alles wat ze willen. Proberen te winnen is dus zinloos. Juridisch advies nodig? Je vindt het bij HVK Stevens.

Denk goed na over belangrijke beslissingen

Tijdens een scheiding komen veel levensveranderende beslissingen naar voren. Het kan bijvoorbeeld zijn dat je moet bepalen of je de gezinswoning moet verkopen. Zorg dat je niet te snel een beslissing neemt terwijl je hoog in je emoties zit, zodat je er vanaf bent. Houd bij het maken van belangrijke beslissingen rekening met de mogelijke gevolgen.

Jij gaat scheiden: je kinderen niet

Als het minder goed loopt tussen jou en je partner, is het makkelijk om in de hitte van het moment gemene dingen te zeggen tegen elkaar. Wanneer je dit doet in het bijzijn van je kinderen, kan dit een blijvend effect hebben. Psychologische studies tonen aan dat hoe meer ouders ruzie maken tijdens een scheiding, hoe schadelijker het hele proces is voor de kinderen. Hoe boos je ook bent op je partner, je kinderen zullen een relatie met allebei de ouders blijven hebben. Je moet niet proberen om die band te verstoren. 

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden