mj mediation

Alles wat je moet weten over een derdenverklaring

Geplaatst op

Bij de indiening van een aanvraag tot vaststelling van de NOW-subsidie moet de werkgever soms een derdenverklaring overleggen. Wat is dat precies? In dit artikel leggen wij het graag uit.

Wat is een derdenverklaring?

Een derdenverklaring is een verklaring van de sociale dienst, het arbeidsre├»ntegratie centrum  of soortgelijke instanties. Als die verklaring overeenkomt met het inkomen, is het een snelle manier om te bevestigen dat de aanvrager in aanmerking komt. De werkgever moet ook hebben geverifieerd of het inkomen van de aanvrager overeenkomt met het inkomen dat door de instanties is opgegeven. Het is een eenvoudig proces om te bevestigen en te beslissen of de aanvrager in aanmerking komt voor een NOW-subsidie. Als er onenigheid is, is het een tijdrovende procedure om het proces van een verzoek om heroverweging te doorlopen.

Wat houdt een NOW-subsidie in?

Een NOW-subsidie betekent dat de werkgever toestemming krijgt van de plaatselijke sociale dienst om de sollicitant in dienst te nemen. Als het inkomen dat is opgegeven bij het antecedentenonderzoek en het inkomen in de online sollicitatie niet overeenkomen, kan de werkgever een heroverweging aanvragen om het inkomen in het antecedentenonderzoek te corrigeren. Het is raadzaam in gedachten te houden dat het inkomen in het antecedentenonderzoek moet overeenkomen met het inkomen dat in het sollicitatieformulier is opgegeven.

Hoe wordt een NOW-subsidie vastgesteld?

Bij het vaststellen van de NOW-subsidie vertrouwen de werkgevers actief op het gebied van de sociale dienst of soortgelijke instanties om de inkomensverklaring af te geven. Zij hoeven geen verklaring af te geven omdat zij die in de online aanvraag hebben gezien.  

Wanneer geven instanties een derdenverklaring af?

Instanties geven om verschillende redenen een derdenverklaring af, bijvoorbeeld als ze een klacht ontvangen van de klant over de persoon Als het bureau informatie ontvangt dat het inkomen dat in de online sollicitatie is opgegeven, niet overeenkomt met het inkomen dat in het achtergrondonderzoek is opgegeven. Een tweede reden is een discrepantie is tussen het inkomen dat in de online sollicitatie is opgegeven en het inkomen dat door de sollicitant in het achtergrondonderzoek is opgegeven. Er wordt een verklaring afgegeven aan de werkgever die moet worden ingetrokken als er een tegenstrijdigheid is. Anders hoeft de verklaring niet te worden herhaald.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden