mj mediation

Conversie verhogen in vijf stappen

Geplaatst op

Hoewel je voldoende bezoekers hebt, blijft de omzet toch achter. Dan moet je de website toch eens onder de loep nemen. Jouw conversie blijft achter. Een conversie is iets waarvan je wilt dat jouw bezoekers het uitvoeren. Denk hierbij aan een transactie of het invullen van een formulier. Maar hoe kun jij in vijf stappen conversie verhogen? In dit artikel leggen wij het uit. 

Stap 1; Wat maakt jouw bedrijf uniek? 

Als een bezoeker jouw website opent, moet hij direct weten wat jou uniek maakt. Wat doe je precies en wat zijn jouw unique selling points? Wanneer je dit kort en krachtig communiceert, is de kans groot dat de bezoeker een ander gaat zoeken. Wees duidelijk over wat je doet en wat jou uniek maakt. Zet het prominent op jouw website. 

Stap 2; Een goede website werkt 

Een goede website werkt. Dit klinkt voor de hand liggend, maar toch zijn er genoeg websites die hun technische zaken niet op orde hebben. Ga dus na via tools zoals Google Analytics waar bezoekers afhaken. Maar je kunt zelf ook klikken op de website als een bezoeker. Loop je tegen een gebroken link of kom je op een 404 pagina die geen hulp biedt. Dit soort technische fouten oplossen heeft ook nog eens een positief effect op jouw SEO

 Stap 3; Maar werkt echt alles? 

Nu je weet dat alles wel werkt, kun je deze vraag nog een keer stellen. Want werkt het wel echt? Denk hierbij aan de zoekbalk. Krijgt een bezoeker bij een zoekopdracht ook echt een passende oplossing? Anders is de kans dat de bezoeker alsnog afhaakt. Een zoekbalk, een formulier en ga zo maar door, het moet perfect werken. 

Stap 4; Gebruiksvriendelijkheid

Het ontwerp van jouw website, zoals de leesbaarheid en navigatie, zorgt ervoor dat een bezoeker zich makkelijk kan bewegen over de website. Zorg ervoor dat je zoveel mogelijk webstandaarden gebruikt. Veel webshops lijken op elkaar en dat is niet zonder reden. Een bezoeker wil gewoon makkelijk online zijn aankopen doen. Dus als hij precies weet waar hij moet zijn, dan verloopt het bezoek ook soepel. 

Stap 5; Overtuig de bezoeker

Als je alle bovenstaande punten op orde hebt, dan kun je starten met overtuigen. Overtuigen kan door middel van leuke aanbiedingen, maar ook door het aanbieden van aantrekkelijke en goede informatie. Een bezoeker wil natuurlijk ook een beetje verleidt worden. Zorg er daarom voor dat een bezoeker ook wordt verleid op de website. 

Overtuigen kan op verschillende manieren, maar conversie optimalisatie kan met name door te blijven testen. Test dus wat je doet en onderzoek. Want alleen zo kan jij jouw conversie verhogen. 

Gerelateerde berichten

Leuke locaties om heen te gaan op vakantie

Veel mensen vinden het heerlijk om er af en toe tussenuit te kunnen gaan. Een vakantie naar het buitenland is dan zeker geen slecht idee. Echter kan...

Lees meer

De beste onderhoud tips voor jouw meubels

Je hebt net een nieuwe inboedel gekocht voor je nieuwe woning. Hopelijk zul je er nog vele jaren van genieten. Om te genieten van een lange...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden