mj mediation

De beste management methoden van 2020

Geplaatst op

Een team inspireren en een goede leider zijn is zeer belangrijk. Samen sta je sterker dan alleen. Teams of bedrijven die goed kunnen communiceren en goed kunnen samenwerken, bereiken betere resultaten. Daarom is het belangrijk om als manager een team te kunnen inspireren maar ook goed te kunnen delegeren. In deze blog gaan we het hebben over de trends op management gebied van 2020. 

Lean Six Sigma Black Belt

Lean Six Sigma Black Belt is een methode en training om als manager het beste resultaat te boeken door fouten te elimineren. Fouten houden je namelijk tegen. Deze methode is in de auto industrie ontwikkeld. In een industrie dus waar processen zo efficiënt mogelijk moeten gebeuren. Ford revolutioneerde niet alleen de auto industrie maar ook hoe producten worden gemonteerd. Hoe je vervolgens in deze industrie de kosten laag houdt en de snelheid verhoogt is door de fouten te elimineren en de minder snelle processen te optimaliseren. Zo krijg je een proces dat steeds sneller en beter werkt. Lean Six Sigma is hierop gebaseerd en kijkt naar de cijfers en naar hoe processen worden uitgevoerd. Vervolgens kun je als manager analyseren waar de problemen liggen en hoe je het proces kunt verbeteren. Zeer efficiënt voor een verhoging van de productiviteit.  

SAFe

SAFe is een aanstormend framework wat steeds populairder wordt in bedrijven. Dit framework neemt de positieve dingen van Lean en gebruikt Agile om gestructureerd te werken. Het biedt teams de mogelijkheid om samen te werken aan hetzelfde producten. Het is een methode om de populaire Lean en Agile constructie te schalen. Het is dus een evolutie van beide voorgaande methoden. 

Scrum

Scrum wordt door ontzettend veel organisaties gebruikt. Het is een framework dat ook gebaseerd is op Agile werken. Scrum zorgt ervoor dat teams in korte periodes veel werk kunnen verzetten zodat de productiviteit hoog blijft. Aan het einde van elke sprint levert een team hun project af en wordt er een feedback analyse gedaan. Ook krijgt de klant het product te zien om feedback door te geven. Bij Scrum draait het echt om teamwork en minder om één leider die alle touwtjes in handen heeft.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden