mj mediation

Een uitvaartverzekering en de scheiding, hoe gaat dat?

Geplaatst op

Een scheiding en de uitvaartverzekering, daar komt meer bij kijken dan je denkt. Een echtscheiding alleen al zorgt voor veel vragen, ook wanneer het gaat om een gezamenlijke verzekering voor de uitvaart. Er zijn veel soorten mogelijkheden om de bestaande verzekering bij de scheiding te kunnen splitsen, zodat je allebei zelfstandig verder kunt.

Een echtscheiding en de uitvaart

Wanneer er een scheiding op komst is, dan moeten de zaken die het meest uiteenlopen worden gesplitst. Hierbij mag je natuurlijk de uitvaartverzekering niet vergeten. Dit is een van de meest belangrijke verzekeringen, en het is daarom zaak dat deze goed is geregeld. Een gezamenlijke uitvaartverzekering kan dus worden gesplitst. Nadat de splitsing is afgerond, dan heeft ieder zijn eigen verzekering. Er zijn natuurlijk ook zaken die wél veranderen, bijvoorbeeld het maandelijkse bedrag aan premie, het is namelijk zo dat waar er eerst premie betaald werd voor 2 verzekeringen, er nu nog maar één over is.

Vaak dekt de uitvaartverzekering bij scheiden ook de kinderen. Wanneer de verzekering wordt gesplitst, dan is het zo dat de kinderen moeten worden meeverzekerd binnen de verzekering van één ouder. Bij welke ouder het kind terecht komt wat betreft de uitvaartverzekering maakt niet uit. Kinderen die al 18 jaar of ouder zijn zouden ook de keuze kunnen maken om zelf te zorgen voor een uitvaartverzekering, en dan betalen ze zelf ook de premie per maand voor de eigen aparte verzekering.

Overige zaken

Men kan bij een uitvaartverzekering een hele algemene verzekering afsluiten, tevens worden er ook vaak bij gezamenlijke verzekeringen varianten afgesloten waarbij ook nog zaken in de meer aanvullende zin zijn verzekerd. Dit soort zaken zullen ook moeten worden gesplitst bij een scheiding. Normaal gezien is het zo dat de waarde van de desbetreffende aanvullende zaken in tweeën wordt gesplitst (50/50), dit wordt vervolgens op de persoonlijke polissen van beide partners worden bijschreven. De andere 50% moet men vervolgens zelf worden aangevuld. Hiermee kun je voorkomen dat je onderverzekerd zult raken.

Zit elkaar niet in de weg

Je ziet vaak genoeg dat partners bij een scheiding elkaar het leven zuur proberen te maken om er zelf meer uit de scheiding te kunnen halen, dat is nergens voor nodig! Het is veel fijner wanneer je op een prettige en goede manier uit elkaar gaat. Daarom is het ook beter om met lastige zaken zoals deze, gewoon samen te werken zodat alles goed verloopt en alles voor beide partijen gewoon goed geregeld is. Op deze manier voorkom je ook dat er problemen ontstaan tussen de beide partners, bij een scheiding moet je samen met je partner keuzes zien te maken, zoals onder andere dus het verzekeren van de kinderen.


Je kunt advies vragen aan de verzekeraar mocht dit nodig zijn, en dit is natuurlijk altijd wel handig. Je kunt beter praten met iemand die er alle verstand van heeft, dan dat je zelf op je eigen houtje maar een beetje losjes beslissingen gaat nemen die verkeerd kunnen uitpakken. De verzekeraar moet wel tijdig weten van de scheiding zodat alles goed kan worden geregeld, wacht dus niet te lang met dit aan het licht te brengen!

Gerelateerde berichten

Leuke locaties om heen te gaan op vakantie

Veel mensen vinden het heerlijk om er af en toe tussenuit te kunnen gaan. Een vakantie naar het buitenland is dan zeker geen slecht idee. Echter kan...

Lees meer

De beste onderhoud tips voor jouw meubels

Je hebt net een nieuwe inboedel gekocht voor je nieuwe woning. Hopelijk zul je er nog vele jaren van genieten. Om te genieten van een lange...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden