mj mediation

Het belang van een levenstestament

Geplaatst op

Wanneer je ziek bent, dan is het belangrijk om de regie toch op een bepaalde manier in de hand te houden. Dit is mogelijk door een levenstestament op te stellen. In dit document dat bekrachtigd is door een notaris kun je vast laten leggen hoe je persoonlijke, medische en financiële aangelegenheden geregeld worden en door wie.

In deze blog besteden we er meer aandacht aan.

De voordelen van een levenstestament

Wanneer je een levenstestament opstelt, maak je een document waarin staat wie jouw belangen mag behartigen wanneer jij zelf niet in staat bent dit te doen. Er kunnen verschillende redenen zijn waarom je niet capabel bent om zaken te regelen. Vaak komt dit door een ziekte. Een levenstestament is bekrachtigd door een notaris en volkomen rechtsgeldig op deze manier. Het is een document dat staat voor een aanpak die zeer persoonlijk is. Je kunt dus echt totaal zeggen hoe je het wilt hebben. We noemen het een levenstestament omdat het je wil weergeeft tijdens je leven. Hierin verschilt het van een gewoon testament, wat dus je wil weergeeft na je overlijden.

Verklaring euthanasie

In een levenstestament kun je ook laten opnemen of je bepaalde medische behandelingen wilt in een specifieke situatie. Ook kan de wens voor euthanasie aangegeven worden in het levenstestament. Zo kun je aangeven hoe je wilt dat je levenseinde zal zijn wanneer je dit door bijvoorbeeld ziekte niet meer kunt aangeven.

Levenstestament en scheiding

Het is een voorbeeld dat waarschijnlijk niet vaak voorkomt, maar wanneer je in scheiding ligt en je krijgt een ongeval en je kunt niet meer aangeven wat je wilt, dan is het levenstestament een uitkomst. Op grond daarvan kan een advocaat je zaak opbouwen. Normaal gesproken zal mediation kunnen plaatsvinden wanneer twee partners er niet uitkomen tijdens een scheidingsprocedure. Maar wanneer een van de partners dit niet meer kan aangeven, is het levenstestament een uitdrukking van de wil van de persoon in kwestie. Natuurlijk moet een rechter zich buigen over deze kwestie.

Gerelateerde berichten

Leuke locaties om heen te gaan op vakantie

Veel mensen vinden het heerlijk om er af en toe tussenuit te kunnen gaan. Een vakantie naar het buitenland is dan zeker geen slecht idee. Echter kan...

Lees meer

De beste onderhoud tips voor jouw meubels

Je hebt net een nieuwe inboedel gekocht voor je nieuwe woning. Hopelijk zul je er nog vele jaren van genieten. Om te genieten van een lange...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden