mj mediation

Het belang van je kinderen vooropstellen

Geplaatst op

Bij onenigheid in de relationele sfeer tussen jou en je partner kunnen kinderen er de dupe van worden. Als rol van ouder is het zaak om hier rekening mee te houden, hoe moeilijk het soms ook is. Daarom hebben we een aantal tips op een rij gezet die helpen om het belang van de kinderen niet uit het oog te verliezen en deze juist voorop te stellen. Zo kun je als ouder je kinderen zo goed mogelijk helpen. Lees snel verder en maak kennis met onze tips.

Maak de situatie transparant

In tijd van onenigheid of zelfs een scheiding is het belangrijk om rekening te houden met de kinderen. Ze zullen meer meekrijgen dan je denkt. En dat is ook nergens om voor te schamen. Het is een natuurlijk proces en ook dit soort vervelende situaties zijn niet altijd te voorkomen. Het is belangrijk om hier in duidelijke taal transparant over te zijn richting te kinderen. Probeer de situatie op een begrijpelijke manier uit te leggen en maak het bespreekbaar. Zo kom je er ook achter hoe je kinderen met de situatie omgaan.

Stel de kinderen gerust

Het belangrijkste is dat alle emoties worden geuit. Dit geld als ouder maar ook als kind. Het is belangrijk om aan te geven dat een scheiding of een langdurige ruzie niet de schuld is van het kind, laat ze dit ook weten. Zo hoeven ze zich niet extra zorgen te maken. Alle boze en verdrietige gevoelens kunnen hierbij geuit worden. Zorg er in ieder geval voor dat je kind gehoord wordt. Ook al zullen ze soms lastige en harde vragen stellen. Het is belangrijk dat ze hier antwoord op krijgen. 

Schakel persoonlijke tutor in

Wanneer je met het gezin door een lastige periode gaat dan is er vaak baat bij extra hulp. Dit geld zowel voor ouders als kinderen. Loopt je kind studievertraging op? Het is namelijk begrijpelijk dat het extra lastig is om door een studie heen te komen als er zich veel zaken afspelen in de thuissituatie. Door middel van bijles in Rotterdam krijgen je kinderen extra hulp tijdens de studie. Dit gebeurt 1 op 1 met een persoonlijke tutor.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden