Niemand zal ontkennen dat een echtscheiding een moeilijke tijd is. Er zijn een aantal tips waardoor jij makkelijker door je scheiding heen kunt komen. Een daarvan is een advocaat in de arm nemen. We raden je advocaat leeuwarden aan. Lees snel verder in deze blog en kijk met welke tips jij je voordeel kan doen.

Mediation

Voordat je de zaak naar de rechter brengt en elkaar juridisch en financieel uitkleedt, is het misschien wel slim om een mediationtraject te overwegen. In principe is dit een heel gemakkelijke manier om te zorgen dat je niet per se direct naar de rechter hoeft. Wanneer je wel eerst naar een rechter bent gegaan, is het soms mogelijk dat de rechter zelf dit traject voorstelt. Met een mediationtraject heb je te maken met een expert die objectief kijkt naar jullie situatie. Op deze manier zullen jullie allebei je verhaal kunnen doen en uiteindelijk tot een goede overeenstemming kunnen komen. Een voortvarende scheiding betekent niet per se dat iedereen krijgt wat hij wil, maar wel dat iedereen gehoord wordt. Als de ex-partners samen kinderen hebben, dan is een echtscheidingsadvocaat verplicht, deze kan een echtscheiding voor jullie aanvragen bij de rechter.

Opstellen van het ouderschapsplan

Wanneer je met een mediator gesproken hebt, is het tijd om een ouderschapsplan te maken. Het is slim om een plan zo op te stellen, dat het voor iedereen duidelijk is en dat iedereen zich er ook in kan vinden. Vervolgens wordt het plan aan de rechter gepresenteerd die het als het ware bekrachtigd. Iedereen moet zich daaraan houden en de kinderen staan centraal.

Conclusie

Het voordeel van een mediator is, dat de kosten een stuk lager zijn en dat je ook niet direct elkaar de tent uitvecht in de rechtszaal. Ook met een advocaat is het mogelijk om eerst samen een plan op te stellen, deze advocaat zou dan voor jullie allebei aan het werk zijn. Wanneer er onenigheid ontstaat, dan kiest de advocaat partij voor de partner die hem ingehuurd heeft en moet de andere partner een eigen advocaat zoeken, om zo goed in het gerechtelijk traject vertegenwoordigt te zijn.