Zit het in je om ruzies en onenigheden op te kunnen lossen? Was je vroeger altijd degene die, wanneer er mensen aan het ruziën waren, tussenbeide kwam? Misschien is een baan als mediator dan wel wat voor jou. Een mediator zorgt er namelijk voor dat een ruzie of onenigheid kan worden opgelost door middel van goede gesprekken. Dit doet een mediator door te bemiddelen tussen de partijen en het gesprek in goede banen te laten leiden. Dit betekent dus ook dat je de strijdende partijen dus ook evenveel het woord geeft en ze hun zegje laat doen en tevens zelf met ideeën of oplossingen laat komen. In deze blog vertellen we je meer over wat je in je mars moet hebben om een goede mediator te worden.

Val op tussen de anderen

Je bent niet de enige die graag aan de slag wil gaan als mediator. Er zijn in Nederland heel veel verschillende mediators waarmee je moet gaan concurreren. Dus je zult moeten opvallen tussen de anderen; je moet jezelf onderscheiden. Maar hoe doe je zoiets? Eigenlijk is dit een kwestie van marketing en al dan niet personal  branding. Dit betekent dat je niet alleen een mediator bent, maar ook een ondernemer en dat je eigenlijk een soort eigen merk bent. Je moet jezelf promoten en je merk naar buiten brengen. De eerste stap is dat je je naar een bureau gaat dat zich specialiseert in een merknaam registreren. Ben je werkzaam in België, dan kun je het beste bij een Belgisch bureau te rade gaan. Wij adviseren je daarom om een kijkje te nemen op de website van Intellectueeleigendom.be. Je kunt er dan zeker van zijn dat niemand anders er vandoor gaat met jouw goed opgebouwde naam en reputatie.

Mediator worden

Mediator worden is niet zo maar een kwestie van een praktijk openen en ermee aan de slag te gaan. Je zult vanzelfsprekend een opleiding moeten volgen om een gediplomeerd mediator te kunnen worden. Je dient ook goed van te voren na te gaan in welke gebieden je je wilt verdiepen. Dit heeft namelijk best wat invloed op de soort opleiding die je uiteindelijk zult gaan volgen.