mj mediation

Laat je merk vastleggen!

Geplaatst op

Een merknaam registreren kun je niet vroeg genoeg doen. Ook als je in het mediation wezen zit, is er nog het een en ander te beveiligen in juridische zin. In deze blog willen we je graag een beetje op de hoogte brengen van de verschillende mogelijkheden om je merken, kennis en producten te beschermen. Dat kun je heel gemakkelijk doen. Gewoon even kijken op deponeerjemerk.nl. 

Merknaam of bedrijfsnaam

Veel mensen denken dat wanneer je een bedrijfsnaam laat registreren dit ook direct betekent dat je merknamen veilig zijn. Dit laatste is helaas niet waar. Ook wanneer je een geregistreerde bedrijfsnaam hebt, kunnen concurrenten gewoon hun gang gaan en je merknaam voor hun eigen doeleinden inzetten. Je moet altijd je merken registreren. 

Patent aanvragen

Technische kennis die jij uitgevonden hebt, kun je het beste lekker laten registreren in een patent. Zo kun jij als enige gebruik maken van deze kennis. Concurrenten mogen deze kennis niet toe passen. Wanneer ze dit wel doen zijn ze strafbaar. Je kunt wel afspraken met hen maken zodat ze de kennis tegen betaling mogen gebruiken. 

Intellectueel eigendomsrecht

Het brede terrein van het intellectueel eigendomsrecht is van toepassing op merknamen, patenten, maar ook als het gaat over geschreven teksten. Zo kan het zo zijn dat je als mediator een handboek geschreven hebt voor de mediationpraktijk of de opleidingen die hiervoor zijn. Dat kan allemaal vastgelegd worden. Dan ligt het auteursrecht bij jou en mogen concurrenten niet zomaar stukken kopiëren uit je boek en dat dan voor hun eigen doeleinden gebruiken. 

Er zijn wel bepaalde uitzonderingen, zo is het mogelijk om in een handboek jouw ideeën aan te halen, maar dan in een geciteerde of geparafraseerde vorm, met een gedegen bronnenapparaat. Zodat het duidelijk is dat het jouw ideeën zijn en niet die van de concurrent van het andere zelfhulpboek, lesboek of wat voor schrijven dan ook. 

Laat datgene wat van jou is vastleggen!

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden