mj mediation

Na je scheiding weer met elkaar door een deur kunnen

Geplaatst op

Een scheiding is erg, maar een vechtscheiding nog erger. Zeker als er kinderen in het spel zijn. In deze blog leggen we je uit hoe je deze kunt voorkomen door vroegtijdig een echtscheidingsadvocaat in de arm te nemen. Deze expert gaat jullie helpen om op een constructieve manier tegen het scheidingsproces aan te kijken. Eigenlijk gaat hij dit managen, samen met jullie. Wil je weten hoe het zit? Kijk dan snel met ons mee.

Echtscheidingsadvocaat hulp vragen

Een van de slimste dingen die je kunt doen tijdens je scheiding is het vragen van hulp aan de echtscheidingsadvocaat. Deze professional heeft de ervaring om de zaken tussen jullie goed en rechtvaardig te regelen. Op deze manier kun je in veel gevallen een vechtscheiding voorkomen. Deze juridische professional is niet emotioneel betrokken en dit maakt dat de resultaten van de scheiding (het klinkt raak, maar het is wel waar) beter zijn en meer bevredigend voor beide partijen.

Wat moet er allemaal geregeld worden tijdens een scheiding?

Je kunt het allemaal zo gek niet bedenken wat er allemaal geregeld moet worden tijdens een scheiding:

  • Wie blijft er in het huis wonen?
  • Waar gaan de kinderen wonen en wat wordt de omgangsregeling?
  • De hoogte van de alimentatie wordt betaald
  • Een ouderschapsplan wordt opgesteld en een echtscheidingsconvenant
  • Er moet een verzoek tot scheiding bij de rechter worden ingediend
  • Ook moet de echtscheiding verwerkt worden in de administratie van de burgerlijke stand

Kortom het is dik pak werk wat je eigenlijk liever in zijn totaliteit aan de advocaat overlaat. Natuurlijk zijn er wel een aantal dingen die je graag wilt. Hoe gaan de gesprekken in zijn werk?

De praktijk van de gesprekken

Een advocaat is naast juridisch expert ook een soort mediator. Deze taak is erg belangrijk om alle neuzen dezelfde kant op te houden, namelijk gefixeerd op het einddoel: een succesvolle scheiding waarbij een pakket met afspraken tussen de ex-partners het vervolg van het leven makkelijk moet maken. Iedereen weet zo waar hij of zij aan toe is. Bijvoorbeeld waar de kinderen welke dag van welke week zijn en wat de kosten zijn de gedeeld worden. Ook worden belangrijke afspraken over de verzorging en opvoeding van de kinderen gemaakt en hoe overleg gepleegd gaat worden over belangrijke zaken aangaande de opvoeding.

Conclusie

Het ideaal van de succesvolle scheiding, is dat je na deze heftige tijd wel weer met elkaar door een deur kunt. Die deur is dan weliswaar niet van het echtelijk huis, maar wel die van de metaforische, goede verstandhouding, waarbinnen de kinderen niet de dupe zijn van de onoverkomelijkheden tussen de exen.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden