mj mediation

Paniek! Wat te doen als ik wil scheiden?

Geplaatst op

Help, ik wil scheiden! Een mediator helpt je verder. Scheiden is natuurlijk een vervelend onderwerp en het heeft ingrijpende invloed op (de rest van) je leven. Als je er niet uitkomt, maar ook als het wel lukt, is het handig om een mediator in te schakelen. Een mediator levert namelijk verschillende voordelen op tijdens een scheidingsproces.

Mediators zijn timesavers

Ja, echt. Voordat je zelf hebt uitgezocht hoe zo’n scheiding in haar werk gaat, ben je zo een jaar verder. Een mediator weet niet alleen hoe de vork in de steel zit, hij kan jullie ook op persoonlijk gebied helpen. Scheidingsbemiddeling duurt meestal een tot drie maanden van begin tot eind. Dat bespaart je dus al gauw 4x de tijd en je weet zeker dat het dan goed zit. De belangrijkste factoren zijn de complexiteit van de zaak, de intensiteit van het conflict, de beschikbaarheid en de kracht van je wederzijds verlangen naar een oplossing.

De scheidingsregelingen zullen beter op jullie persoon aansluiten

In typische echtscheidingsprocedures waarbij de echtgenoten het niet met elkaar eens kunnen worden, wordt een familierechtelijke rechter belast met de uiteindelijke beslissing over de wijze waarop onder andere de ouderschapstijd zullen worden geregeld. Als beide partijen het eens kunnen worden over de voorwaarden die zij met een bemiddelaar bespreken, dan zijn dit eigenlijk altijd beter aansluitende oplossingen dan als een rechter moet beslissen over jullie toekomst.

Schroom niet om een mediator in te schakelen

Mediators helpen jullie écht verder met een goede oplossing. In vrijwel iedere stad kun je wel een gerenommeerde mediator vinden. Let hierbij op of de mediators aangesloten zijn bij de Mediatorsfederatie Nederland. Je weet dan zeker dat je een gekwalificeerde mediator krijgt die jullie helpt. Bij Bmiddl vind je door heel Nederland mediators met zo’n kwalificatie. Zo kun je bij hen bijvoorbeeld terecht voor een mediator Veendam. Bmiddl helpt mensen van Groningen en Friesland tot en met Zeeland en Limburg.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden