mj mediation

Startup tips: dingen waaraan je moet denken

Geplaatst op

Veel ondernemers in Nederland zijn er de laatste jaren bijgekomen en dit had uiteenlopende redenen, waaronder een aantal crisissen. Niet iedereen weet 100% wat de dingen zijn waar je aan moet denken bij het opstarten van een bedrijf. Daarom hebben we deze blog geschreven om je te inspireren en informeren. Of je nu een startup hebt of misschien al wel een bedrijf dat wat langer loopt, het kan altijd goed zijn om experts in de arm te nemen om je te laten adviseren, zoals op juridisch en fiscaal vlak. 

Wat heb je echt nodig? 

Wanneer mensen de startup beginnen, hebben ze de neiging om het heel ambitieus te gaan opzetten. Veel beter is het om eenvoudig te beginnen en niet te veel zaken aan te halen. Bij het laatste hebben we het dan bijvoorbeeld over de kosten die gemaakt worden voor onnodige zaken als vakliteratuur, et cetera. Ook is het slim om te kijken naar de kosten voor de verschillende abonnementen en af te wegen wat wel en niet nodig is en ook om te gaan voor zakelijk tarieven wanneer de mogelijkheid daartoe bestaat. 

Freelancers

Het is een goed idee om met freelancers te gaan werken in het begin van de startup. Wanneer de startup loopt en het echt al een succesvol bedrijf begint te worden, dan is het zaak om bijvoorbeeld te overwegen de freelancer een tijdelijk of vast contract te geven. Dat is altijd goed voor de loyaliteit, maar het moet natuurlijk wel uit kunnen, dat hangt dus van je specifieke situatie af.

Werk ecologisch

Er zijn tal van manieren om ecologischer te werken. De meest eenvoudige tips is zo weinig mogelijk papier te gebruiken. In een kantoor gaat er ook heel wat koffie doorheen. Dit maakt dat je op een gegeven moment zit met een berg plastic bekers. Deze zijn slecht voor het milieu. Maak daarom gebruik van bekers die gemaakt zijn van materialen die biologisch afbreekbaar zijn. Dit materiaal is ook heel goed te gebruiken voor verpakkingsmaterialen dat noemen we vaak biodegradable packaging

Vraag advies

Ondernemen is rekening houden met diverse regels en wetgeving. Op deze manier is het  heel gemakkelijk om te verdwalen in het papieren oerwoud. Dan raden we aan om experts in de arm te nemen als je zelf niet onderlegd bent in de verschillende regels en wetgeving die komen met het voeren van een bedrijf. Er zijn diverse adviesbureaus werkzaam die jou op het gebied van juridisch of fiscaal recht kunnen adviseren. Ook een belastingadviseur kan jou helpen veel geld te besparen. Heb je op dit moment een eenmanszaak, dan kan het in bepaalde gevallen voordeliger zijn om een bv op te richten. 

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden