mj mediation

Voordelen van het oprichten van een flex BV

Geplaatst op

Advies flex BV oprichten ontvangen? In deze blog gaan we de voordelen met je doornemen. Je kunt met zo’n BV snel en goedkoop starten in de rechtsvorm van een BV. Of je nu een eenmanszaak hebt of pas begint met een startup, het hangt helemaal van je plannen af of de BV iets voor je is. Kijk snel met ons mee en doe er je voordeel mee.

Flex BV, wat is dat?

Een besloten vennootschap is een manier om allerlei voordelen te genieten. Een BV heeft aandelen op naam. Dit houdt in dat ze niet zomaar te verhandelen zijn. Het idee van een flex BV is dat er nauwelijks startkapitaal meer nodig is (0,01 euro). Leuke voordelen van een BV zijn dat je privévermogen beschermd is bij een financieel debacle. Dan is alleen je zakelijke vermogen aanspreekbaar door schuldeisers.

Welke voordelen heeft een BV?

Een BV heeft verschillende voordelen waar je van kunt profiteren:

  • Je belastingen dalen, van 52% naar 20 %
  • Je kunt een holding oprichten, een soort opperbv, en hieronder verschillende werkbv’s hangen. Met deze bv’s kun je ondernemen, risico nemen terwijl je je vermogen in de holding veiligstelt. En gaat er een werkbv failliet, dan is je je vermogen niet aanspreekbaar.

De taken verdelen

Wil je een takenverdeling maken in je bedrijf, dan is de BV een rechtspersoon die zeer bruikbaar is. Wanneer je een algemeen directeur, operationeel directeur of eigenaar wilt aanstellen, dan is een BV daar geschikt voor. Bij een eenmanszaak kan dit niet.

Kan je makkelijk een BV oprichten?

Vroeger was het lastiger om een BV op te richten, maar nu is het zelfs online mogelijk. De kosten liggen hierdoor vaak lager dan vroeger. Het is soms wel nodig om een afspraak bij een notaris te maken. Online adviespartijen kunnen je informatie geven over het oprichten van een BV. Ze brengen je graag in contact met geschikte notarissen.

Conclusie

Een BV is een rechtspersoon die veel voordelen geeft aan de ondernemer. Door de bescherming van de BV is je privévermogen niet aanspreekbaar door schuldeisers. Je kunt meerdere bv’s onder een holding (opperbv) hangen, zo bescherm je je vermogen en kun je met de onderhangende bv’s handelen.

Ook interessant

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden