mj mediation

Waarom zou ik een bv oprichten?

Geplaatst op

Een bv oprichten brengt een aantal voordelen met zich mee. Zo ben je bijvoorbeeld niet aansprakelijk voor schulden van je bv. Dat is een geruststellende gedachte. Een aantal van deze voordelen behandelen we in deze blog. Lees snel met ons verder en laat je inspireren.

Hoe duur is het om een bv op te richten?

Vroeger moest je 18.000 euro aan kapitaal storten, nu is dit gezakt naar 0,01 cent. Een bedrag dat dus te verwaarlozen is. De voordelen die een bv biedt zijn groot en helpen je om snel een gedegen bedrijf met meerdere aandeelhouders op te  bouwen.

Hoelang duurt het om een bv op te richten?

Normaliter is een bv binnen een week op te richten. Wel is het belangrijk dat alle vereiste papieren bij de notaris aanwezig zijn. Je moet een afspraak maken bij de notaris om te ondertekenen. Dit om misbruik van een identiteit van iemand anders te voorkomen.

Wat kost een bv oprichten?

De kosten voor het oprichten van een bv lopen uiteen, omdat ze afhangen van verschillende tarieven. Het is mogelijk om een bv op te richten vanaf een bedrag van 295 euro. Wanneer je er een holdingstructuur van wil maken met daaronder een werkbv, dan betaal je rond de 590 euro. Wat is een holdingstructuur?

Wat is een holding?

Het idee van de holding is eenvoudig:

Een moederbedrijf of holding staat aan de top en daaronder hangen een of meerdere dochterbv’s. We noemen deze laatste ook wel werkbv’s. Het hele idee van een holding is, dat je minder risico loopt tijdens het ondernemen. Met je werkbv’s onderneem je en in het moederbedrijf stop je het grootste deel van je zakelijk vermogen. Zo is dit laatste niet aanspreekbaar door eventuele schuldeisers wanneer een werkbv op de fles gaat.

Welke voordelen heeft een bv eigenlijk?

Een bv oprichten is een goed idee wanneer je de voldoende voordelen wilt:

  • Beperkte aansprakelijkheid bij schulden bv
  • 20 a 25 procent belasting betalen over je winst
  • Professioneel de markt op gaan
  • Zakelijk vermogen en eigendommen veiligstellen

Conclusie

Het is eenvoudig om een bv snel op te richten. Daarmee wordt het mogelijk om te profiteren van de grote voordelen. Laat je altijd goed door een fiscaaladviseur informeren, zo weet je altijd wat de bv-vorm voor consequenties heeft.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden