mj mediation

Wat doet een incasso advocaat?

Geplaatst op

Veel ondernemers krijgen te maken met rekeningen die niet betaald worden en incassotrajecten die maar blijven lopen. Je zou er moedeloos van worden, en als ondernemer wil je je tijd hier niet aan verdoen. Je kunt er voor kiezen om een incassobureau in te schakelen die jou incasso’s regelt. Feit wil dat een incassobureau altijd een advocaat nodig heeft om uiteindelijk een proces op te starten tegen je schuldenaar. Daarom raden je aan om te kijken of de incasso advocaat iets voor jou is. In deze blog besteden we er aandacht aan, dus lees snel verder en ontdek hoe het zit. Lips advocaat incasso helpt je graag verder.

Het incassotraject

In principe bestaat het incassotraject uit twee fases, namelijk het voorgerechtelijke en het gerechtelijke traject. Tijdens het voorgerechtelijke traject stuurt het incassobureau of de incasso advocaat brieven naar de gedaagde om deze te laten betalen. Er is dan sprake van betalingsachterstanden die herhaaldelijk verzoek van de ondernemer niet betaald worden. Dan is het zaak om een incasso advocaat in de arm te nemen. Uiteindelijk komt de zaak bij de deurwaarder te en deze heeft een aantal mogelijkheden, bijvoorbeeld een ontruimingsbevel waarbij het huis wordt leeggehaald en de inboedel verkocht. We bevinden ons dan helemaal aan het einde van het incassotraject. Om dergelijke toestanden te voorkomen is het belangrijk om op tijd te beginnen met een gedegen traject waarbij ook de schuldenaar de kans krijgt om de schulden te voldoen. Het is dus beter om realistische eisen te stellen dan onrealistische eisen waaraan de schuldenaar niet kan voordoen. De deurwaarder heeft dan ook een sociale blik op de hele situatie. De rol van de incasso advocaat is natuurlijk de ondernemer bijstaan en pleiten in het gerechtelijke deel van het incassotraject.

Het verschil tussen een incassobureau en de incasso advocaat. 

Er is grofweg een verschil aan te geven tussen een incassobureau en een incasso advocaat. De laatste kan een gerechtelijke procedure starten, terwijl de laatste dit niet kan. De overeenkomst is dat allebei kunnen werken op basis van no cure no pay, wat dus inhoudt dat je geen tarief hoef te betalen wanneer geen resultaat behaald wordt, dus je incasso wordt niet voldaan in dat geval. Je zou dus kunnen zeggen dat het heel onverstandig is om geen zaak te maken van een openstaand bedrag omdat je via de incasso advocaat op basis van no cure, no pay je geld kunt halen.

Conclusie

Een ondernemer moet zijn tijd niet kwijt zijn om achter zijn geld aan te zitten. Wanneer er openstaande bedragen zijn en die niet betaald worden, is het mogelijk om een incassotraject op te zetten waarbij een incasso advocaat uiteindelijk zelfs een procedure kan starten tegen de wanbetaler.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden