mj mediation

Wat is en doet een mediator?

Geplaatst op

Het is allemaal zo makkelijk om door een lastig tijd heen te komen, namelijk met een mediator die de zaak eens goed op de kaart zet en vervolgens zoekt naar de synthese. We kennen allemaal het gevoel van een conflictsituatie. Een plek waar je niet graag wil zijn. De mediator wil dat wel graag. Waarom? Omdat hij of zij een ster is in het oplossing van twee tegenpolen door een mooie synthese te bereiken. Kijk snel verder naar wat deze professional doet. Mediator Deventer help je graag van de regen in de lappenmand.

Wat is een mediator?

Een mediator zoekt het midden om twee mensen bij elkaar te laten komen. Vandaar ook het idee van medium dat opkomt bij het woord mediator. Een medium waardoor twee zaken bij elkaar komen. Je zou ook kunnen dat hij een interface is, maar dat klinkt wat minder sexy: interfacor. Hoe dan ook, deze expert is dus niet eenzijdig. Natuurlijk is het niet de bedoeling dat een mediator voorkauwt hoe de zaken geregeld moeten worden. Veel beter is het om de mensen het zelf te laten verzinnen. Dat is overigens in veel andere situaties ook mode, zoals in het bedrijfsleven. De mediator is eigenlijk soort een people manager en een verandermanager of meer van dat soort termen. Heel positief allemaal en een afwisselende baan. De cliënten hebben er ook veel aan, want zo zijn ze sneller uit de ‘rode zone’.

Wat doet een mediator?

Nu lijkt het net alsof een mediator niets doet. Dat is natuurlijk niet het geval. Hij of zij is een gesprekleider en een notulist van de gesprekken. Deze expert heeft kennis van gesprekstechnieken en psychologie die hij kundig in weet te zetten om afspraken op papier te krijgen waar iedereen blij mee kan zijn. Leuk om te zien dat gesprekken met de mediator plaatsvinden in een bepaalde vertrouwelijkheid en dat er ook zaken geheim kunnen blijven wanneer de cliënten dat willen.

Conclusie

De mediator is een medium die twee partijen met elkaar laat communiceren op een effectieve wijze, zodat ze, wanneer ze van goede wil zijn, tot een synthese kunnen komen. Wat is dat een synthese? Dat is dat een pool en een tegenpool opgaan in elkaar zodat er iets nieuws uitkomt dat voor beide partijen werkt. Gesprekken vinden plaats in het geheim en dit moet ook worden ondertekent in vele gevallen. Zelfs voor de rechter is de inhoud van de gesprekken geheim.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden