mj mediation

Wat is smartengeld en hoe krijg ik het snel?

Geplaatst op

Het is eigenlijk heel eenvoudig wat smartengeld is, dat is namelijk een vergoeding van de schade die je opgelopen hebt door een fout van iemand anders. Het is een schadevergoeding specifiek bedoeld voor schade die niet-materieel is. Denk daarbij aan psychische problemen die door het ongeval (meestal is het een geval in het verkeer of op het werk) veroorzaakt worden.

Hoe krijg ik snel smartengeld?

Veel mensen weten het niet, maar smartengeld krijgen is een zaak van deze compensatie eisen. Dit kun je op verschillende manieren doen, maar een daarvan is bijzonder voordelig, namelijk via een rechtshulpbureau. Deze juristen nemen je zaak aan wanneer ze de indruk hebben dat je ook daadwerkelijk recht hebt op smartengeld. Dan doen ze hun werk gratis voor je. Uit de totale schadevergoeding, ook letselschade maakt hier deel van uit, betaal je het rechtshulpbureau. Gratis juridische hulp. Dat klinkt goed toch?

Wat is letselschade?

Letselschade is de materiele tegenhanger van smartengeld. Hier gaat het juist wel om materiele zaken, zoals een kapotte auto, kleding, een vernielde woning of een derving van inkomsten omdat je door je verwondingen niet kan werken. Dat kan al snel in de tienduizenden euro’s lopen. Om deze schade vergoed te kunnen krijgen is het zaak dat je je laat bijstaan door een juridische expert. Deze moet ook uiteindelijk een juridisch proces ingang kunnen zetten. In de rechtszaal kan alleen een advocaat dit voor je doen. Wanneer je smartengeld en letselschadevergoeding wilt ontvangen, dan kun je dit in laatste instantie doen bij de rechter. Een juridischhulpbureau zal dan ook een advocaat voor je inzetten om je belangen te behartigen. Maar meestal is dit laatste niet nodig.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden