Er zijn natuurlijk tal van voordelen te noemen die samenhangen met verzendverpakkingen. Die willen we dan ook graag even met je door nemen in deze blog. Een verzendverpakking zorgt dat je bedrijf een professionele uitstraling heeft. Lees snel verder om er nog meer te ontdekken.

Waarom verzendverpakkingen kiezen?

De verkoop van producten via internet is gestegen. En flink ook! Dan is het direct duidelijk waarom je als ondernemer online gebruik moet maken van verzendverpakkingen wanneer je producten verkoopt die in zo’n doosje passen: het ziet er professioneel uit en het werk praktisch. Het is een standaardisering van je bedrijfsproces, want hoe wil je anders al die producten versturen? Met dozen die je in de supermarkt vindt? Het is dus beter om dozen te kiezen die passen bij de professionaliteit van je bedrijf. Natuurlijk zijn verzendverpakkingen niet alleen geschikt voor ondernemers, ook particulieren zijn bekend met de voordelen van deze verpakkingen. Een verpakking wordt vaak gebruikt voor:

  • Mailing
  • Het versturen van kaarten
  • Producten en vouches voor producten

Tal van zaken dus waarbij de verzendverpakking van pas komt.

Wat zijn duurzame verzendverpakkingen?

Verzendverpakkingen komen natuurlijk in alle soorten en maten. Maar de meest duurzame zijn die gemaakt zijn van karton. Karton is gemakkelijk te recyclen en dat is goed voor het milieu. Een duurzame verpakking is een goede manier om te laten zien dat je als bedrijf oog hebt voor een beter milieu. Klanten zijn graag betrokken door een koop bij dit groene imago. Dan voelen ze zich ook ecologisch verantwoord bezig.

Hoe kan ik verzendverpakkingen laten bedrukken?

Diverse bedrijven zijn gespecialiseerd om jouw ontwerp te laten drukken op een verpakking. Sterker nog: het is mogelijk om een verpakking te laten maken waarbij je zelf helemaal aangeeft hoe je het wilt hebben. Dit is wat we noemen een op maat gemaakte verpakking.

Wat zijn goedkope verzendverpakkingen?

Wat is goedkoop? De laagste prijs betalen voor een product, een verzendverpakking in dit geval, dat door de mindere kwaliteit ook een kleinere meerwaarde biedt aan je bedrijf? Wij denken dat een goede koop de aanschaf van een verzendpakking is die van een hoge kwaliteit is, voor een realistische prijs en die past bij het specifieke product dat je aanbiedt. De eisen voor de kwaliteit van de verzendverpakking hangen daar ook vanaf.

Waarom kiezen voor luxe verzendverpakkingen?

Wanneer je kiest voor een luxe verzendverpakking, dan koop je een speciale toevoeging waarmee je je klanten een extra ervaring kunt bieden. Wanneer zij een luxe verzendverpakking ontvangen waarin de producten zitten, dan draagt dat bij aan het positieve beeld dat ze van je bedrijf hebben. Ook wanneer een particulier iets in een luxe verzendverpakking verzendt, is het voor de ontvanger extra bijzonder iets te ontvangen.